Achterhoektoertocht Beltrum zondag 22 mei 2016

Het bestuur van de S.C.A. had het lastig dit voorjaar en wel om verschillende redenen. Naast bestuursperikelen kwam weer de vraag op de agenda waar dit jaar de Achterhoektoertocht gereden kon worden. In de loop van jaren was het oosten van de Achterhoek verschillende keren verkend. Vorig jaar werd uitgeweken naar het noorden, naar Rekken en omgeving. Op een gegeven ogenblik viel het woord “blauwe trekkers” in de bestuursvergadering.

Nee, niet Ford tractoren maar Eicher tractoren. Onze donateur Hans Nijhof is “groot trekkerbezitter” en zijn tractoren zijn overwegend blauw van kleur en luisteren naar het merk Eicher. “Een uitstekend adres om als uitvalsbasis te dienen voor de Achterhoektoertocht 2016” dacht het bestuur. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst werd Hans gepolst. Hij was erg enthousiast en zegde direct zijn medewerking toe.

Zo is het gekomen dat er op zondag 22 mei 2016 vanaf 09:00 uur trekkers verzamelen aan de Sonderenweg 2 in Beltrum (7156 NN). Om 10:30 uur vertrekken we voor een rit in de omgeving van Beltrum. Omstreeks 12:30 uur zijn we terug in Beltrum voor de warme hap. Daarna wordt de volgende rit aangevangen. Waar naar toe? Ik weet het niet maar Hans en zijn team zullen zeker de mooiste plekjes in Beltrum weten te vinden. Tegen 16:00 uur zijn we terug.
Aanmelden voor 13 mei 2016 telefonisch, per mail of via bijgaand formulier bij Bert Bollen
Vredenseweg 180, 7105 CC WINTERSWIJK, e-mail: b.bollen@planet.nl. Telefoon: 06-22 47 00 67

Ken je mensen die geen donateur van de S.C.A. Oldtimers zijn maar kunnen beschikken over een tractor of een voertuig dat veel lijkt op mijn Plattenwagentje? Als dat voertuig WA verzekerd is en de bestuurder is gerechtigd om op een tractor of MMBS te rijden (na 1-7-2015 moet je of een T-Rijbewijs of een B-rijbewijs dat voor 1-7-2015 is afgegeven hebben) dan ben je van harte welkom.

Share